.


2009 09 16 Pár nappal ezelőtt az Opera már sejtetni engedte, hogy valamilyen nagy dobásuk van a láthatáron, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ez a Mini vagy a Mobile lesz végül. Pár napja kiderült, hogy az Opera Mini 5 új betájáról van szó, és ma végül meg is jelent az új, minden eddiginél okosabb mobilböngésző, amely továbbra is bármilyen Java-képes mobiltelefonon tud működni, és természetesen még mindig teljesen ingyenes. Az Opera Mini mostanáig igazi sikertörténet volt: a felhasználók száma folyamatosan növekszik, és még mindig a legnépszerűbb mobiltelefonos böngésző, az iPhone és a többi okostelefon elterjedésének ellenére is.
Funkciók:
Lássuk röviden, milyen újdonságokat hozott ezúttal az új Opera Mini 5 beta:
Füles böngészés Mostantól egyszerre több lapot is böngészhetsz az új Miniben, és könnyedén válthatsz a megnyitott lapok között.
Gyorshívó:
A Gyorshívó lapjai mostmár az asztali böngészőhöz hasonlóan kis miniatűr képekben jelennek meg, még egyszerűbbé téve a használatukat.
Érintőképernyő és keypad:
Az új Mini már a legújabb érintőképernyős és keypados telefonokon is jól használható lesz az erre optimalizált megjelenésnek köszönhetően.
Jelszókezelő:
Nem kell többé folyamatosan a jelszavakkal vacakolnod, mivel az Opera Mini már képed megjegyezni a jelszavaidat a weblapokon, és a következő látogatáskor automatikusan kitölti ezeket. A jelszókezelő arra enged következtetni, hogy hamarosan a jelszavainkat is szinkronizálhatjuk majd az Opera Linkben, így az asztali böngésző jelszavait bármikor elérhetjük a Miniben is. Ha ez megtörténik, akkor viszont érdemes lesz valamilyen kemény jelszót használni a Linkhez. A fentieken kívül került bele copy-paste lehetőség és lapon belüli szövegbevitel is.


2009 08 11 Valahogy nem akar végleges formát ölteni az Opera Mini 312 verziószámot viső mobilos web böngésző. A teszt 14 nél tart jelenleg a fejlesztés, már picivel több mint egy hónapja. Igaz idő hiányában nálam is állt a magyarosítás. Mivel nincs újabb verzió a teszt 14 magyarosításáhuz fogtam hozzá, és kicsit csalódottan láttamm, hogy semmi új opció nem került bele. Azért az érdeklődés miatt elkészült a magyar verzió és le is tölthető.

2009 06 24 Az Opera készített a Nokia OVI Store internetes áruháza részére is egy Opera Mini verziót. Elkészítettem ennek is a magyar változatát. Azok a Nokia 5800 tulajok akik már tesztelték ezt a verziót azt mondják, hogy elég jól használható az 5800 készülékükön. Ez a verzió letölthető az oldalról angol és magyar nyelven is. Mivel ez hivatalos verzió, nem tud extra dolgokat.


2009 06 22. Már a 13. teszt verziónál tart a 312 Opera Mini. Semmi újdonságot nem tettek ennek a verziónak a menüjébe. Valószínű, hogy csak hibajavításokat tartalmaz. Jelezték nekem, hogy a 312 teszt 12 nél nem jelenik meg a "Hivatkozásra kattintás használati módja" és a hozzá tartozó opciók az újnak beharangozott funkcióként a beállításokban. Úgy néz ki, hogy ez készülékfüggő opció, és nagy a valószínűsége, hogy csak az érintőképernyős készülékeken használható. Ebben az új verzióban sen akar megmutatkozni ez a menüpont, pedig én gépről látom, hogy ott van, mobilról viszont nem...:(


2009 06 03. Átugorjuk a teszt 11 es opera minit és a 12. teszt verzióval folytatjuk: Ebbena verzióban még jobban megdolgozták a hivatkozás felrolgozást. A beállításoknál a Kijelző => Irányítás menüben a 10. teszt verzióban még Hivatkozás feldolgozása két kattintásra opciót lecserélték. Jelenleg "Hivatkozásra kattintás használati módja" felirat olvasható és allatta három választható opció, Szokásos mód, Hosszan lenyomva 200ms és Kettő kattitás. Ezekből mindenki a kiválaszthatja a neki legjobban megfelelő opciót arra az esere mikor az oldalon görgetve nem szeretne véletlenül megnyitni egy linket.


2009 05 26. A múlt héten jelent meg a 10.teszt verzió a 312 Opera Miniből. Idő hiányában sajnos csak jelentős késéssel tudom produkálni a magyar verziókat. Viszont most már készen van ennek is a magyar változata. Három új dolog jelentmeg a nyelvi fájlban. Kettőre még nem akadtam rá, hogy hol is jelenhet meg a menüben. A harmadik az egy újabb lehetőséget kínál a beállításokban: a Kijelző -> Irányítás opció allatt, Hivatkozás feldolgozása két kattintásra. Ennek a beállításnak az aktiválása arra hivatott, hogy navigálás közben véletlen kattintással nem tudunk megnyitni hivatkozást csak ha kétszer kattintunk rá...


2009 05 17. Letölthető a legújabb Opera Mini teszt verziója a 312 teszt 9. Újdonságokat, új menüpontokat ne keressetek benne, mert semmi újdonságot nem tartalmaz, csak hibajavításokat végeztek rajta.


2009 04 15. Letölthető a 312 Opera Mini teszt 8 verziója. Két új hibaüzenet került bele. Új funkciókat nem tartalmaz.


2009 04 11. Megjelent egy 4.3 verziószámot viselő Opera mini. Ezt a verziót még egyenlőre ne keressétek a hivatalos Opera Mini oldalán, mivel ezt a verziószámot az a személy adta kedvenc böngészőnknek, aki átmódosította Nokia 5800 készülékre. Állítólag a hivatalos 4.2 mini sokszor kilépegetett az 5800 Nokián, és ezt a 4.3 stabilabbnak mondják. Mivel én nem rendelkezem ezzel a készülékkel, nem tudok beszámolni a tapasztalataimról. Újítások nincsenek ebben a verzióban, tudásra ugyan az mint a 4.2 verzió, de ha tényleg stabilabb akkor már ez is valami.


2009 03 06. Vajon a módosított Opera Mini szerkesztői már a gazdaságot, de leginkább a felhasználok pénztárcáját sulytó gazdasági válságra készülnek, vagy inkább minket szeretnének felkészíteni erre? Ezt döntse el mindenki maga, miután kipróbálta a 312 Módosított verzió 7. teszt változatát. Kerültek bele érdekesnek mondható beállítási lehetőségek:Itt van mindjárt a beállításoknál a korlátozások menüpont, amit megnyitva találunk pár lehetőséget. A jelszavas védelem nem újdonság, hiszen már régóta van már ez a lehetőség, csupán most ide került. Viszont ami alatta van az már friss opció. Le lehet állítani az adatforgalmat a szövegmezőbe írt Kb mennyiség megadása és az opció bekapcsolása esetén. Ezt külön-külön lehet alkalmazni a böngészésre és a letöltésre. Ha el használtuk a beállított adat mennyiséget, nem fog az Opera Mini több adatot be/le tölteni mindaddig, még nem növeljük meg a korlátozást, vagy nem lépünk ki és indítjuk ismét a minioperánkat. Ekkor ismét rendelkezésre áll a beírt adat mennyiség, de ki is lehet kapcsolni az opciót. Aztán itt van még az a lehetőség, hogy a beállított időn túl nem lehet adatforgalmat bonyolítani. Ez is a következő kikapcsolásig tart, vagy az idő átszerkesztéséig. Ki be kapcsolható ez is, ép úgy mint a wap böngésző kikapcsolása. Mert ugye a módosított verziónk képes a telefon saját böngészőjével is megnyitni egy oldalt... Lehet, hogy a DG-SC Műhely gondolt arra, hogy a jövőben kisebb adatmennyiséggel rendelkező előfizetések lesznek többségben és így ezeknek az opcióknak a használatával talán sikerül beosztani azt a keveset.


2009 02 22 Most már nem csak a DG-SC Műhely foglalkozik Az Opera Minik módósításával. Lelkes fiataloknak köszönhetően született meg a 4.2 Mini módosított változata. Ez azonban nem a DG-SC hagyományait követi. Ők nem pakolták tele extra funkciókkal az Opera Minijüket, inkább létrehoztak az operától független szervereket, és a program indításkor először ki kell választani a használni kívánt smart illetve a szokásos szerver valamelyikét amin keresztül majd az adatforgalom binyolódik. Innentől már a hivatalos mini szokásos kezelőfelülete és opciói fogadják a felhasználót.


2009 01 18. Ismét előbbre lépett a módosított Mini egy kicsit. Megérkezett a 312 teszt 6 vezió. Ez újabb opciókat nem tartalmaz a teszt 5 höz képest, csupán csak kisebb hibajavítást tartalmaz az FTP kliense de ennek csak windowsos felülettel rendelkezők számára van jelentősége. Mivel a teszt 6 nem tartalmaz új opciokat így az angol menüs verzió is letölthető.


2009 01 07. Jacusa közreműködésével elkészülhetett a 312 Opera Mini test 5 verziójának az angol változata.Ezt ne a tesztverziók között keressétek hanem az Opera Mini mods (English versions) menü alatt. Köszönöm Jacusa a fordításban nyújtott segítséget.


2008 12 26. A 312 Mini 5. teszt verzióját csiszolgatták az ünnepek alatt. Valamit elronthattak, mert naponta jelent meg újabb kiadás a teszt 5 ből. Most már itt is letölthető a mai kiadás.


2008 12 23. A 312 Miniből jelent meg egy újabb teszt verzó (5). Ebben a kijelző beállítások bővöltek néhány új lehetőséggel.


2008 12 11. Sokat kellett várni egy újabb Módosított Opera Mini megjelenéséig. Nem tudom mi volt a várakozás oka... Most viszont a 4.teszt verzióval rukkoltak elő az oroszok. Ebben a beállítások menüszerkezete eset átt kis átalakításon. Összecsukható formát kapott. Azért tettek bele új opció(ka)t is. A gördítősáv szélességét lehet állítani a kijelző beállításoknál az opciók alatt. Gondolom ezzel az érintőképernyős készülekkel rendelkező felhasználoknak akartak könnyíteni a kezelésen. (Nokia 5800 stb.)


2008 11 03. Elkészült a legújabb teszt verzió, számszerint a 3. Ennél a beállítások terén van némi változás az előzőekhez képest. Rájöttem, hogy ha az éjszakai mód színeit akarjuk szerkeszteni, a szöveg beállításoknál ki kell pipálni a szinséma opciót. Ekkor az éjszakai szinek szövegmezőjében az opciók alatt ki kell válaszani a Színséma menüpontot. Ekkor megjelenik a színsáma színes szerkesztője, hogy ellenőrizhessük a szinek változását. ha elégedettek vagyunk az eredménnyel csak Ok-t kell nyomni és a kód már be is van illesztve a szövegmezőbe. Előfordulhat, hogy szerkesztéls előtt nem töröltük az ott lévő színkódot, és így fogunk hozzá a szín szerkesztéshez. Ilyenkor az Ok után az otfelejtett kód végéhez illeszti a program az új színkódot. Termeszetesen ilyenkor törölni kell a második # előtti részt.


2008 10 24. Sikerült szert tenni egy angol nyelvi fájlra, így a 311 Opera mini elérhető angol nyelven is. Akad külföldi látogatója is az oldalnak, Ők bizos örülnek ennek, hisz már régóta várják az angol változatot.


2008 10 18. Elkészült a 312 Opera Mini teszt 2 váltotata. Ebben már megjelentek az "Éjszakai mód" színbeallításainál, hogy mi micsod. És került bele még egy opció, amit Alternatív CP1251 kódolás néven fogtok találni és eddig úgy nézki mi ezt sosem fogjuk használni. Ez az opció az opera betükészletét cserélné le. Én úgy értelmezem, hogy nem a betük kinézetét megváltoztató ttf fájlokat használná hanem egy a képen látható betükészletet,
Font

aminek segítségével kínai vagy arab oldalak írásai megjeleníthetőek ha ez a fájl tartalmazza a kinai ill. arab írásjeleket.


2008 10 14. Tegnap este adták ki a 312 módosított mini első teszt verzióját, és már elkészült a magyarosítás is. Az FTP kliens kapott egy szó buborékot Leírás címen. Én erre még nem jöttem rá, hogy ez mire is való konkrétan. Bővölt a kezelőfelület színbeállítása is, Felhasználói felület beállítása néven. Ennek az opciónak az aktiválása, mely éjszakai módként is megállja a hejét, élég érdekes megjelenést ad. A program kezdőlapján szürkére vált a háttér, ami éjszakai viszonyoknál nem akarja kiégetni a szemet. Ehhez tetszőleges színek szerkeszthetőek a 3 szövegmezőben (háttér, szöveg és hivatkozás szín). A meglepetés akkor éri a kedves tesztelőt, ha meglátogat egy oldalt úgy hogy aktív ez az opció, ugyanis ilyenkor bármilyen szépen is színezte ki a honlap készítője a lapja hátterét, ebből így semmit nem fogunk látni, mivel az éjszakai színek fogják kitölteni a hátteret...


2008 09 18. Letölthető a 311-es Opera Mini a külömböző API-t használó készülékekre.


2008 09 04. Nehezen akar megállapodni a 311-es Opera Mini. Szeptember 2.-ai a jelenlegi aktuális verzió.


2008 08 31. Ma is feltöltöttem egy tegnap kiadott javított verziót a 311-es Opera Miniből.


2008 08 23. Elérhető egy tegnap kiadott javított verzió a 311-es Opera Miniből.


2008 08 14. Tegnap kiadta a DG-SC műhely a véglegesnek mondható 311 opoera Minit. Esetleg hibajavítások fognak még történni. Mátol letölthető magyar változatban is.


2008 08 07. Ma reggel is megjelent az oroszoknál egy javított teszt 9 verzió, mely letölthető magar változatban is... 2008 08 05. Újabb mini operát lehet tesztelni, melyben a az ütemezett letöltésekhez már lehet hozzáadni és átnevezni fájlokat.


2008 08 03. Még mindíg tart a 311 Módosított Opera Mini fejlesztése. Jelenleg is a letöltő reszleg az amit nagymértékben fejleszt a DG-SC Műhely. Eddig is elég komoly képességekkel felruházott böngésző volt a módosított mini, na erre tettek még vagy két lapáttal. Ami most bele került az nincs is egyik javas mobilböngészőben sem, talán még a symbiános böngészők sem rendelkeznek ilyen opcióval. A legújabb opció a letöltés ütemezés. Be lehet állítani, hogy a kiválasztott linkről mikor kezdje el letölteni a fájlokat. Pont úgy mint a pc-s letöltés vezérlőkben. Gondolom, ehhez futnia kell a mininek, hiszen maguktol nem indulnak csak úgy be a java alkalmazások. Minden esetre ez ismét egy nagy dobás volt a készítők részéről.


2008 07 30. Letölthető a soron következő teszt (7) verziós Opera Mini. Kicsit többet tud az elődjénél. Lekapcsolható benne a letöltés végét jelző hangjelzás, ha az kicsit hosszúra sikeredett a kelleténél.


2008 07 24. Alig, hogy befejeztem a teszt 5 verzió magyarosítását, máris a teszt 6 lett az újdonság az orosz kászítő honlapján. Most volt időm, és készen vagyok ennek is a magyarításával. Egy új menü pontot tett hozzá az orosz készítő, mégpedig a "Letöltésekhez" opciót. Ennél a verziónál is szint úgy mint az előzőeknél, a letöltési panelt fejlesztik. Ezért az 1es gombos letöltéseknél már összecsukható tartalom formájában jeleníthetőek meg a letöltési Beállítások.


2008 07 22. Minden jónak vége szakad egyszer. Igy van ez az én nyaralásommal is. Ezért is maradt el kissé az újabb teszt verziók magyarítása. Jelenleg már az 5. verziónál tartunk. A korábbiak teszt 2,3 csak javítása az egyesnek, teszt 4: valami hiba került ebbe is, mivel a jelenlegi teszt 5 már ennek a javított kiadása. A hállózat beállítások alatt a HTTP proxi rész bővül újabb funkciókkal. Valamint a letöltési panel is bővült,igaz csak egyetlen opcióval.


2008 07 12. Újabb módosított Opera Minit lehet tesztelni. A napokban jelentette meg a DG-SC Mühely az Opera Mini 311-et, abból is a teszt 1 verziót. Most csak a letöltő panel esett át újításon. Több új funkció került bele. Letöltés laállitás, folytatás, letöltés(ek) törlése az előzményekből, stb.


2008 06 29. Végre elkészült az angol verzió is a 310-es Opera Miniből, ami letölthető az oldalról.


2008 06 15. A napokban adott ki a DG-SC Műhely újabb javításon átesett Opera Minit.


2008 06 13. Ma is készítettem egy light-os Opera Minit (light 4) ami csak rms fájlrendszer hozzáférést biztosít és FTP kliens van benne.


2008 06 09. Ma is egy egy light-os verzió készült, (light 5) ami csak rms fájlrendszer hozzáférést biztosít és betüméret állítési lefetőség van benne Ha minden igaz, ez már használja az érintőképernyőt is..


2008 06 06. Ma egy light-os verzió került fel, ami csak rms fájlrendszer hozzáférést biztosít és betüméret állítési lefetőség van benne.


2008 06 04. Elkészült a 310-es Opera Mini a külömböző API-t használó készülékek számára, plusz két light-os verzió is letölthető. A ligt-os verziók nem tartalmazzák az összes, már megszokott funkciókat, így az egyikben-másikban nincs FTP kliens, szinsáma variálási lehetőség (csak a gyári!) stb. A későbbiekben még lesz ligt-os verzio. Ha esetleg Van elképzelésetek light-os verzióra, hogy mi legyen benne, vagy mi nem, megpróbálom elkészíteni. Persze vannak kötött elemek, amiket nem lehet kihagyni. Jelezzétek az igényeteket a forumon. A nyelvi fájl is át lett dolgozva, mert a számos teszt verzió során változtak opciók amik mára teljesen új jelentést kaptak. Igy let időközben a Videó az ablakban opcióból HEX nézegető. a teszt verziók során nem nagyon volt lehetőség mind a 627 opciót és menü elemet átnézni a nyelvi részben, ezért lett ez csak most javítva.


2008 05 30. Ma is javított verzió tölthető le a 310-es Opera Miniből. Úgy vettem észre, hogy ennél ajánlatos a kijelző beállításoknál a Teljes képernyő beállítást ami piros betüvel van írva, kipipálva hagyni. Külömben kis felületre csökken a mini mérete, és nekem az istenért sem sikerült vissza állítanom a teljes képernyős módót, csak újratelepítéssel, a beéllítások nem megtartásával.


2008 05 21. Készen van a 310-es Opoera Mini végleges verziója. Néhány újabb beállítási lehetőség kerül bele ismét.


2008 05 11. Kissé elmarartam az új teszt verziók magyarításával. Volt ugyan egy bővített menüs teszt 10 ami idő hiányában kimarad(t) a listából. Most viszont az aktuális 310 teszt 11 már letölthető, ami kicsit fejlettebb már a kihagyott teszt 10-nél. Ebben a letöltési panel eset át némi változáson ill. bővítésen. Úgy értelmezem, hogy mostmár mem csak rezgetést lehet társítani egy letöltés jelzéséhez, hanem hangot is.


2008 05 07. Még csak 2 nap telt el a teszt 9 verzió megjelenése óta. Máris itt van a teszt x verzió. Ebben a billentyűparancsok bővültek két opcióval.


2008 05 05. Megszületett a teszt 9 verzió is a 310-es Opera Miniből. Ebben az előzmények már szépen dátum szerint jelennnek meg legördülő tartalom formájában. Kétújabb opcióval bővült a színsémák variálási lehetősége is.


2008 04 25. Elkészült a 310 Mini 8. teszt verziója. Ebben már a fájlkezelőben is két ablakban lehet dolgozni. Néhány új opció is került bele. Majd kiderül, mire lesznek ezek jók.


2008 04 19. Ma a 310 teszt7 verzió a soronkövetkezö a módosított Opera Mininél.


2008 04 16. A 310 Opera Mini teszt verziója megjelenése után kiadott a DG-SC Műhely egy újabb verziót a 206-os Miniből, mely már végül is a 207-es vertiót személyesíti meg. Úgy látszik már nem akarták növelni a 2xx verzió számot ezért maradt a legutolsó végleges verziószám. Ebben már egy új, átdolgozott magyar nyelvi fájl van. A régiben akadtak rosszul értelmezett fordításból adodó tévedések.


2008 04 13. Sok javítani való akad a 310-es Opera Miniben. Ezért szinte naponta jelenik meg egy újabb teszt verzió. Ma szám szerint a teszt6 jelent meg. ebben már aktív a színséma szerkesztés, az előző 2xx verziókban megszokott 54 állítási opocióval.


2008 04 12. Ma kiadták a 310 teszt5 verziót.


2008 04 08. Mint arról már hírt adtam, megjelent a 310 opera mini tezt verziója, ami mostmár magyar nyelven is letölthető. Újítás az még egyenlőre szegényes szinten áll a 206 hoz képest. Található benne még némi hiányosság is, hiszen csak a gyári bőrőket lehet benne cserélgetni. De mivel a nyelvi fájl tartalmazza a megszokott színsémákra vonatkozó beállítási opociókat, én bízom benne, hogy hamarossan ez a menüpontot is aktíválják majd a programban. Ami a 206 ban is már benne volt, de én a 310 ben fedeztem fel újdonság ként: az Opera Minit jelszavas védelemmel látták el, ami meg akadályozza az idegen kezek hozzáférését ez autóloginos forumokhoz stb. Ez két opciót tartalmaz: induláskor kéri a jelszót, vagy a billentyűzár feloldásakor. vagy be lehet jelölni mindkét opciót. Ezt a 206 ban nem elég egyértelműen sikerült fordítanom. de majd ott is javításra fog kerülni hanarosan a nyelvi fájl. Az RSS olvasó az már ugye adott sajátossága a 3.0 Mininek, ezért nem hiányzik a módositottbol sem. Ami viszon áttörésnek számít mivel a hivatalos 3.0 verzióban nem volt benne az a kép küldés. Nos ez így önmagában nem lenne újdonság hiszen az opoerea mini már a 3.0 verziójából is behívta a kamerát, ha fotoblogba kívántunk kápet feltölteni. Ekkor a friss fotót lehetett feltölteni, most viszont válaszási leheztőségünk van, hogy a kamerát vesszük-e igénybe, vagy egy a telefonba lévő (kép) fájt használunk e erre a célra. A kép szó nem véletlenül került zárójelbe, ugyan is ez az alkalmazás más fájlokat is tud küldeni picike "szépséghiba"-val. Ha a neten csatlakozunk email fiókunhoz, és kiválasztjuk a csatolt fájl küldés lehetőségét, bármilyen, a telefonba lévő fájlt ( zenét, progit, stb) tudunk küldeni emailben, csatolt fájlként. És itt jön a szépséghiba: minden csatolt fájl photo.jpg kiterjesztéssel fog céllba érni, legyen az mp3 jar vagy 3gp stb. kiterjesztésü. Épen ezért az iklyen mellékkletet tartalmazó emailban nem árt ha a levél tartalmában közöljuk a címzettel, hogy mi a melléklet és letöltés után nevezze át pl: valami.mp3 ra vagy akármi.3gp re, hogy azt a letöltés után használni is tudja. Szerintem most is hasznos opcíóval gyarapodott kedvenc böngészőnk, még ha kevésnek is mondható újítás is került bele.


2008 02 24. Ma a 207 teszt1 verzióval rukkolt elő a DG-SC Műhely. Ez jobbára hibajavításokat tartalmaz a fájlkezelések terén. A beállítésokban a Menü-> Eszközök-> Beállítások-> Kijelző, röviden #8 -> Kijelző menüben megjelent egy új opció; Teljes képernyő. Ez az opció összefüggésben áll valamilyen funkcióval, hogy mivel, azt még egyenlőre nem tudom, mivel oroszul is csak egy rövidítés utal a lényegre.


2008 02 04. Valahogy nem akaródzik az oroszoknak befejezni a 206-os Opera Mini foltozgatását. február 2.-ai verziót lehet letölteni az oldalról, és felkerült egy olyan verzió is, ami nem ajanljafel az újabb Opera Mini verzió letöltését.


2008 01 28. Elkészült a 206-os Opera Mini a külömböző API-t használó készülékekre. És az angol nyelvű univerzális verzió is letölthető.


2008 01 27. Nehezen akar összejönni az oroszoknak a 206-os Opera Mini. Ma is adtak ki javított verziót. Ronyntól kapott az oldal egy jól működö fórumot, ahol lehet a fórumozáson kívül chetelni, blog-olni, híreket olvasni. Ehhez viszont újra kell regisztrálni minden felhasználónak. Elnézést kérek ezért a kellemetlenségért.

2008 01 23. Még mindíg akad valami hiba a 206-os miniben, mert megjelent a január 24.-i verzió.

2008 01 18. Kicsit alakítottak még ezen a 206 Opera Minin. A fájlkezelője elboldogul mostmár a 3gp, mpg, mp4 formátumokkal is a megjelenítés terén.

2007 12 28. Véglegesedéshez közeli fázisba került a 206-os Opera Mini. Napvilágot látott a 206 Rc1 változat. Ha jól értelmeztem a leírást akkorez az új változat tudja kezelni a "http://","https://,"ftp://","tel://","file:///" kezdetű hivatkozásokat. Haz ez így van, akkor sok probléma megoldódott, és ismét nagyszerű dolgokkal bővölt kedvenc böngészönk.

2007 12 13. SE-W810i hez tettek valamit a készítők a 206 test6-os Opera Minibe.


Vissza